bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den största människa s..
Liknande böcker:
Bibeln på mitt sätt
 A. Borg
UNDERSTANDING THE BIBLE
 S. Harris

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVad lär Bibeln?

 
Författare: Jehovas Vittnen
Genre: Exegetik
Ämnesord: religion
Utgivningsår: 2005
ISBN: SAKNAS
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vad lär Bibeln? :


gun 2012-06-26 20:26
Det är underligt att en tro kan bygga på att rycka en mening här och där i bibeln. I princip skulle man kunna göra det på vilken bok som helst och få det att stämma in på det man vill tro på.
Det intressanta i den här lilla boken var inblicken i Jehovas vittnes tro. Blod får inte intagas varken i mat eller som blodtransfusioner. Inget julfirande eftersom det grundar sig på hednisk sed. Jesus dog inte på korset utan på en tortyrpåle enligt denna skrift. Det finns en färgbild på detta. Sen finns det en uppmaning att bryta med de som inte tillhör Jehovas vittne då man som medlem ingår i Jehovas stora världsomspännande familj. I familjen så ska mannen betraktas som högst.

Jehovas vittne har sitt ursprung från 1870-talet i USA
Betyg 3

Räven 2017-04-04 19:39
Ingen invånare skall säga: Jag är sjuk. Just denna taktik att rycka loss ett bibelställe ur sitt rätta sammanhang - i det här fallet en profetia av Jesaja - är högst igenkännande för Jehovas Vittnen. Deras sätt att tro skiljer sig från andra grupper av kristna, som det att Gud skulle vara uppdelad i tre enheter. Här är istället Jesus endast underordnad Fadern och kan endast utföra de gärningar som Han vill, medan Den Helige Ande i sin tur förklaras som om Han vore en kraft, ungefär som den elektricitet som driver en dammsugare. Den bild jag får av Gud, efter det att ha läst samtliga artiklar i denna lilla irriterande skrift är att Han är av ondo. Han blir genast den som inte vill att barnen ska ha presenter till jul eller i samband med att de fyller år, men också den som hindrar deras föräldrar att välja den underhållning de i själva verket gillar. Jag blir så arg när jag får höra något sådant. Här talas också en hel del om något som kallas Hermageddon. Det är ett krig som blir upptakten till det paradisiska tillstånd som en gång rådde på den här planeten innan djuret människan föll i synd genom att vara olydig mot Gud. Och det är just denna händelse som den inledande versen ur Jesajas bok skulle peka på - trots att den handlar om något helt annat. Man skulle med andra ord kunna plocka loss lite text här och var ur vilken dagstidning som helst och med det skapa sig själv en lika stor vrångbild av verkligheten som den vrångbild av Gud som Jehovas Vittnen talar om.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vad lär Bibeln?


  Köp boken som film på cdon: