bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörsök att förstå

 
Författare: Gunnel Beckman
Genre: Ungdom
Ämnesord: mat, hälsa, kärlek, kultur, ungdom
 
Romantik:  2
Lärorik:  6
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bo för sig själv, äta ute, gå på bio varenda kväll om man vill. Klart att det ska bli skönt att komma till stan. En småregnig eftermiddag i slutet av augusti stiger Anders av 637:ans buss vid Jarlaplan i Stockholm. Med ny resväska och ny regnrock. Och plånbok. Lantisen kommer till stan. Han ska börja i gymnasiet.

Den första tiden blir hemsk. Skolan går väl an - men fritiden är urjävlig. Han har inte haft nån aning om hur hemlängtan fungerar, att det är som en binnikemask i magen...

Så småningom träffar han människor. Lelle som är småkriminell och skrytsam till tusen. Maggan som han blir förälskad i. Och så Monika som har trassel hemma och kommer på glid - en varelse som han tycker synd om, men som han inte förstår sig på. En flicka som han håller i sina armar utan att känna nåt annat än ett slags motsträvig ömhet för.

Utdrag ur boken:
Förfärad satt Anders med armen kring hennes axlar utan att kunna göra något. Utan att veta vad han skulle göra. Bara hålla hårt.
- Vad ska det bli...vad ska det bli...Hon tvingade sig att tala lågt fastän hon såg ut som om hon ville skrika ut. Du tror väl jag är en idiot...att jag borde vetat för länge sen vad dom höll på med...men...jag brydde mig inte om...jag ville inte veta...allting gjorde detsamma...gick det åt helvete så fick det göra det...ingen skulle förresten bry sej om ifall jag gick åt helvete...ingen hör du det...för mamma och Siv skulle det vara förbannat skönt.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Försök att förstå :


gun 2011-11-21 20:17
Jag tror att många som åkt iväg till en ny ort för att studera kan känna igen sig i denna bok. Just det där med hemlängtan det första året kan vara hemskt. Anders fick också uppleva hur hans föräldrar liksom blev så mycket äldre på kort tid. Dessutom var det inte så lätt att komma hem och bli betraktad som märkvärdig då han lärt sig uttrycka sig bättre under skoltiden. Gunnel Beckman skriver bra böcker och denna kan läsas både av ungdomar och vuxna och alla kan finna behållning av den.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Försök att förstå


  Köp boken som film på cdon: