bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in


Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStina om Stina och konsten att intervjua

 
Författare: Stina Lunberg Dabrowski
Genre: Biografi
Ämnesord: , intervjuer
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173893978
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Varje möte med en person är unikt och det gäller inte minst vid en intervju. För att få
någon att öppna sitt hjärta måste man som intervjuare ställa de rätta frågorna. Men hur
vet man vilka dessa frågor är? Och hur formulerar man sig för att få de ärligaste svaren?
Stina Lundberg Dabrowski är en av Sveriges mest välrenommerade journalister.
Hon är känd för att ha fått celebriteter som Leonard Cohen, Hillary Clinton, Margaret Thatcher och Nelson Mandela att dela med sig av sina mänskliga sidor. Men vad har hon för knep för att lyckas?

I Stina om Stina delar hon med sig av sina erfarenheter och hemligheter och berättar om sin egen närmast besatta nyfikenhet av andra människor som nyckeln till deras innersta.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stina om Stina och konsten att intervjua :


kristina_s 2011-11-09 15:01
Recension av Stina om Stina och konsten att intervjua av Stina Lundberg Dabrowski

Boken är utgiven på Atlas Förlag 2011 och innehåller 231 sidor.

Stina Lundberg Dabrowski är verksam som tv-journalist och programledare sedan 1982. Hon har fått en mängd journalist- och tv- priser, bland annat Stora Journalistpriset 1991 och Kristallens hederspris 2010. Hon är professor i tv-produktion vid Stockholms dramatiska högskola. Källa: Atlas Förlag

Handling: I den här boken berättar Stina Lundberg Dabrowski den osminkade sanningen bakom sina möten med Sveriges och världens ledande kvinnor och män. Hon berättar om vissa misslyckade intervjuer och säger: ”Det är av misstagen man lär sig – inte av framgångarna.” Hon berättar om den fruktansvärda intervjun med Catherine Deneuve som var på väg att haverera. Hennes intervju med den blyge Ulf Lundell finns med också med. Även den obehagliga intervjun med Khadaffi, när hon var så rädd att hon kanske skulle bli skjuten på grund av sina frågor. Den märkliga intervjun med den lika märkliga Kristi Brud som också var ganska obehaglig. Intervjun med Mia Farrow, om hennes liv och varför hon adopterat så många barn och hennes liv med Woody Allen blev däremot väldigt givande enligt Stina. Stina L. Dabrowski ger förslag på bra ord att använda i intervjuer så man inte bara får ett ja eller nej till svar. Hon berättar att tystnad kan bidra till att den som bli intervjuad öppnar sig mera. Läsarna får även följa författaren mera in på livet än vad hon berättat förut. Hon berättar om sin barn- och ungdom och hur hon kom in på sin journalistiska bana.

Jag tyckte detta var en oerhört intressant bok. Jag har alltid varit förtjust i Stina Lundberg Dabrowski och sett alla hennes intervjuer på tv. Att nu få ta del av dem lite kortfattat och även få veta lite mer om henne själv som människa var fängslande. Stina L. Dabrowski är lika fenomenal att uttrycka sig skriftligt som muntligt. Hon berättar så lättsamt och känslosamt om både sitt liv och de mest betydelsefulla intervjuer. Boken passar även mycket bra som bredvidläsning för journaliststuderande. En bra julklappsbok till alla Stina-fans.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-11-09 (116) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stina om Stina och konsten att intervjua


  Köp boken som film på cdon: