bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHotad lycka

 
Originaltitel: The Squires daughter
Författare: Deborah Simmons
Genre: Historisk roman
Ämnesord: hälsa, mord, psykologi, humor, natur, historia, kärlek, spänning, ungdom
 
Spänning:  4
Romantik:  6
Humor:  3
Lärorik:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lord Jerome St. John - markis av Worhtington - var prinsen i alla sagor Clare fantiserade ihop. Och Clare var hans drömkvinna i verkligheten. Det sägs ju att alla sagor har ett lyckligt slut, men det verkade inte så. Någon såg till att Jerome fick skulden för en rad mord på unga kvinnor. Snart började ryktena om den gamla förbannelsen som vilade över slottet Worthington åter få fart.Clare var övertygad om att hennes älskade Jerome var oskyldig, Hon började forska i det förflutna, och vad som uppdagades var farligt, mycket farligt....

Utdrag ur boken:
Varenda ord kändes som ett slag i ansiktet, en förolämpning värre än något annat. Detta var alltså hans listiga sätt att tvinga in henne i ett kärlekslöst äktenskap. Fann han henne så motbjudande att han inte ens övervägde ett riktigt äktenskap, ett normalt liv tillsammans?

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hotad lycka :


gun 2011-11-06 09:19
När Clare var 14 år och var ute och red kom hon vilse i dimman. Plötsligt upptäckte hon ett sagoslott, som hon uppfattade det. Hon tog sig in i slottet för att undersöka det närmre men då ser hon att det sitter en ung berusad man i en fåtölj.
Detta är hennes första möte med Jerome. Clare och Jerome blir vänner och Clare berättar påhittade berättelser för honom. Jerome är mycket road av hennes historier. Han börjar slappna av i hennes sällskap och de går och fiskar tillsammans.
När Jerome kommer tillbaka då Clare är 14 år så inser han att hon håller på att bli kvinna. Han har aldrig rört henne men när Clares far inser att Clare varit på slottet insisterar han att Jerome ska gifta sig med henne. Jerome vägrar då han aldrig varit nära henne.
Då Clare senare kommer dit upptäcker hon Jerome och en tjänsteflicka i sängen. Hon flyr därifrån och ser sen inte Jerome förrän på en tillställning i London.

Så mycket historiebeskrivningar kunde jag inte finna i denna bok mer än att de som hade titlar levde ett liv baserat på dryckenskap, amorösa affärer och spelande. De som normalt levde en bit ut på landsbygden på sina gods upptäckte när de kom till London att stanken var på gränsen till outhärdlig. Men det var ändå till London som de flesta besuttna drogs på grund av de nöjen som fanns där med ständiga tebjudningar och baler.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hotad lycka


  Köp boken som film på cdon: