bokrecensioner boktips

Triumfens tårar

Originaltitel: The Bought Bried
Författare: Juliet Landon
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, krig, hälsa, mord, religion, natur, historia, kärlek, kultur, spänning, vetenskap, äventyr


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kungen förödmjukade lady Rhoese av York genom att bjuda ut henne till en av sina män inför hela hovet. Normanderna hade tagit nästan allt, och att hon var en av de få kvarvarande kvinnliga markägarna stack dem i ögonen.Men riddaren Judhael de Brionne, kapten i de kungliga styrkorna, har ingenting emot en stark kvinna. Tvärtom uppskattar han hennes envishet, häftiga humör och blixtrande ögon mitt i den bedårande kvinnligheten. Han är den som såg henne först, han är den som stöttar henne inför kungens nesligheter - och han tänker fånga hennes hjärta.

Utdrag ur boken:
Sådant är livet, min tös. De flesta kvinnor gör det bästa av situationen och ser fördelarna. Du verkar ha bestämt dig för att gräma dig över dina förluster i stället för att glädjas åt det du vunnit.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Triumfens tårar :
2011-11-03 16:49
Den man som kungen sett ut till lady Rhoese av York hinner aldrig äkta henne. Han mördas och hittas död i hennes sovkammare. Lady Rhoese har tillbingat natten med de andra i stora salen. Hennes blinde bror Eric blir först misstänkt för mordet men det visar sig vara lady Rhoese före detta älskare som mördat och lämpat av honom i sovkammaren. För detta kommer han bli straffad på ett grymt sätt.
Kungen utser riddaren Judhael de Brionne att bli lady Rhoese make istället. Detta för att Judhael de Brionne betalt det högsta priset för henne. I och med giftemålet så blir all mark som lady Rhose äger hennes makes. Lady Rhose har en juvelprydd bok som hon vill återlämna till ett nunnekloster men hennes man har avvikande mening. Deras tillvaro tillsammans är präglat av stark sexuell dragning och ingen vill berätta för den andre vad han/hon egentligen betyder......................
Jag skulle önskat att boken innehöll lite mer av historisk fakta.
Betyg 2
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden