bokrecensioner boktips

Musik för tondöva

Författare: Martin Svensson
Genre: Ungdom
Ämnesord: musik, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789132159091


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Av Martin Svensson


Leos skivkarriär har, i motsats till vad han försöker framställa det som, inte riktigt tagit fart. Livet står liksom still. Han känner sig inte hemma i kalla Stockholm, men längtar inte heller tillbaka till Varberg. När en kompis erbjuder honom att följa med på videoinspelning i Turkiet nappar Leo direkt, men han är nog inte helt förberedd på vad som väntar där …
Selahattin har efter skilsmässan från Dilek arbetat hårt för att kunna återvända till sina vänner i Turkiet. Men mötet med hans förra liv blir inte vad han tänkt sig, och hans stora kärlek har lämnat staden. Ingen vet var hon har tagit vägen, men spåren leder till Istanbul. När de äntligen återses kan det vara för sent.

Från svensk småstad till världsstad. En varmt finstämd historia där man fortsätter att följa de två mycket olika unga männen från När inget annat hjälper, nu med den myllrande staden Istanbul som stämningsskapande bakgrund. Olika kulturer möts och nya vänskapsband knyts.


Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Musik för tondöva :
2011-10-26 14:02
Recension av Martin Svenssons ungdomsroman Musik för tondöva

Boken är utgiven B. Wahlströms (2011) och innehåller 140 sidor.

Martin Svensson debuterade 2007 med romanen Hej! Mitt namn var Elton Persson och sedan dess har han även skrivit boken Din heder och När inget annat hjälper är hans första roman för unga läsare. Besök gärna Martins hemsida www.eltonpersson.se för mer information. Källa B. Wahlström

Handling: Detta är en fortsättning på När inget annat hjälper. I den här romanen är det mest Leo och Selahattin vi träffar av de som var med i förra boken. Leos musikkarriär har inte tagit den fart han trott när han flyttade till Stockholm från Varberg. Han har visserligen gjort en CD, men den har inte sålts med någon större framgång. Leo jobbar fortfarande som trubadur på olika krogar som förut.
Selahattin har återvänt till Turkiet för att leta efter sin stora kärlek Ceylan. Han besöker de ställen de brukade vistas vid, när de studerade på Universitetet, men ingen vet var hon finns. Selahattin träffar även en del av sina gamla vänner, men känner att de inte har så mycket gemensamt mera.
Ceylan har träffat en ny kille, Khabat och senare i romanen kommer Selahattin och Ceylan vägar trots allt att korsas. Hur det mötet går och om det finns känslor kvar det återstår att se.
När Leo får chansen att resa till Istanbul tillsammans med Filip som ska dit och filma säger han inte nej. De kommer tyvärr ifrån varandra och när Leo letar efter Filip hamnar han på en fest och där träffar han på en tjej som han känner igen från Sverige. Kommer Leo och Filip hitta varandra i storstaden Istanbul?

I denna ungdomsroman som är en fortsättning på När inget annat hjälper träffar vi i stort sätt bara Leo och Selahattin från förra boken. Som vanligt var boken lättläst och skrivet på Martin Svensson lite finurliga och ungdomliga språk som jag tycker om, men den var tyvärr inte lika bra gestaltat som i den andra boken och det kändes lite för lite med att bara få följa två av karaktärer från förra boken. Boken kunde varit längre och händelserna lite mera spännande.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-10-26 (114) http://blogg.passagen.se/krisimBetyg 3
Liknande böcker:
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman
Tidssvävarna
 A. Holmström
Plutoniumspåret
 J. Stenlund
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg