bokrecensioner boktips

erövringen

Författare: simon scarrow
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, mord, religion, kultur, spänning, äventyr
ISBN: 9789186675134


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 43 e.Kr och romarna är i full färd med att erövra Britannien. Efter en hård första drabbning med fienden är Andra Legionens krigsmoral inte vad den borde vara; många är slitna och trötta, antalet sårade och döda är stort. Den stridsvane och duglige centurionen Macro förstår snart att han står inför en av sitt livs allra tuffaste kampanjer. Verkligheten ska dock komma att överträffa hans värsta farhågor.

Britannerna blir en mardrömslik motståndare: de är brutala, de är modiga och de är många. För att ha den minsta chans att besegra en sådan fiende måste Macro förlita sig på list, erfarenhet och militär strategi. Annars är slutet snart ett faktum för legionen.

Det visar sig dock att britannerna inte är den enda faran som Macro och hans närmaste man Cato måste hålla tillbaka. När kejsar Claudius kommer till Britanniens stränder för att sola sig i segerns glans framträder en betydligt mer hänsynslös fiende som inte drar sig för något och som konspirerar mot de egna leden. För att kejsarens lysande seger inte ska omvandlas till ett svidande nederlag måste Macro och Cato agera snabbt. Tiden är på väg att rinna ut...

Erövringen är den andra delen i Simon Scarrows Silverörnserie, en episk berättelse om det romerska rikets fälttåg under vår tideräknings första århundrade. Den första delen, Legionären, utkom på svenska 2009.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av erövringen :
2012-06-25 10:48
Mycket spännande bok !
Betyg 4
2012-07-08 19:17
Mycket bra bok om Cato och Marco som tar upp den inledande romerska erövringen av England. Spännande bok som innehåller både politiska intriger och bra stridsscener.
Betyg 4
2012-09-13 19:24
Fortsätter på samma sätt som bok 1. Tycker dock intrigen känns lite ointressantare även om jag gillar karaktärerna. Blir en svag 3a. Jag tar nog en paus från Cato och Macro nu
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till erövringen
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Beskyddaren
 S. Scarrow
Atens beskyddare
 C. Iggulden
Flykten
 S. Scarrow