bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEinstein, hans liv och universum

 
Författare: Walter Isaacson
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, krig, politik, religion, historia, kultur, vetenskap
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9100119385
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Einstein, hans liv och universum :


Freddi 2011-10-07 03:22
Namnet Einstein har idag blivit ett namn som förknippas med genialitet och högt intellekt. Man behöver bara säga: ”Du är en riktigt Einstein” så förstår man vad som avses: ”Du är allt smart du.” Att den tyska juden Albert Einstein blev Einstein med hela världen har sina orsaker – inte bara genom de vetenskapliga landvinningar han bidrog med genom sin relativitetsteori, utan även genom att vara den mediala ikon han själv tillät att man gjorde av honom.
Med sitt toviga vita hår, sin frodiga mustasch och ett lätt förvirrat och jovialiskt uttryck – både skapade han och bekräftade han den bild som finns av en tvättäkta genialisk vetenskapsman. Under sin karriär ställde han ofta upp på att fotograferas och spelade gärna med i det mediala spelet sär han ofta sågs i sammanhang som exempelvis filmpremiärer tillsammans med Charlie Chaplin. Han älskade att sprida aforismer omkring sig och att försöka översätta sina avancerade teorier till förståeliga analogier och exempel. Det var också dessa exempel som la grunden för hans eget teoribildande. Det var en tanke han fick när han som mycket ung cyklade bredvid ett tåg – som var starten till hela hans vetenskapliga strävanden. Som vetenskapsman gjorde han inget mindre än skrev om reglerna för hela vår fysiska tillvaro. Sedan 1600-talet hade vetenskapen grundat sitt arbete på Newtons teorier om tyngdlagen. Enligt dessa var tiden en stabil konstant. Dock fanns det vissa fenomen som inte gick att förklara. Som ljusets krökning kring planeter. Einstein bevisade genom sina teorier att både ljus och tid påverkades av gravitation. Einstein förutsåg svarta hål, flera decennier innan dessa hade observerats.

Walter Isaacson har som författare i huvudsak skrivit biografier av framstående män som Benjamin Franklin, Henry Kissinger och Albert Einstein. Hans pågående projekt är en bok om Apples grundare Steve Jobs. Jag upplever Isaacson som en person som vare sig går vilse i vetenskapen eller i privatlivet. På ett väl avvägt sätt avverkar han varje period i Einsteins liv med en bra balans mellan olika viktiga moment – så att man får en känsla av vad som påverkade Einsteins liv åt olika håll. Både fördelar och nackdelar i hans liv lyfts fram – i ett uppenbart försök att ge en objektiv men personlig bild av vetenskapsmannen och människan Einstein.
Trots att Einstein dog 1955 sträcker sig biografin ända in på 2000-talet då vetenskapsmannens hjärna stals av hans obducent och råkade ut för äventyr långt efter dess ägares död. Obducenten såg det som sin livsuppgift att se till att Einsteins hjärna användes på bästa sätt. Bit för bit har denne skalat av små bitar och skickat till olika vetenskapsmän och forskare som ansökt om det – i försök att utröna om Einsteins hjärna på något sätt var unik.
Så vitt någon kunnat se var den inte den. Åtminstone inte rent fysiskt.
Men att den var unik – när den satt där den skulle – finns det nog ingen som kan ifrågasätta.

Erik Linderhamn läste in denna ljudbok på ett trevligt och bra sätt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Einstein, hans liv och universum


  Köp boken som film på cdon: