bokrecensioner boktips

Lyckad kurtis

Originaltitel: Rake´s reform
Författare: Marie-Louise Hall
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, mat, politik, hälsa, mord, musik, psykologi, humor, natur, historia, kärlek, kultur, framtid, spänning, vetenskap, äventyr, arv, upplopp


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den vackra och radikala Janey Hilton, uppvuxen i Amerikas vildmarker, fördes efter föräldrarnas död till England. På det ståtliga godset Pettridge Hall väntar hon otåligt på sin 21-årsdag, då hon slipper sin elake förmyndare och kan använda arvet efter morfadern för att hjälpa de fattiga i byn. När Janey möter aristokraten Jonathan Lindsay, tar hon honom först för en ytlig socitetssprätt. Ändå lovar han hjälpa henne att rädda en pojke från galgen. Snart inser Janey att hon förlorat sitt hjärta till den stilige Jonathan, och hans passionerade kyssar visar att han åtrår henne. Men inte skulle väl en lord gifta sig med en flicka som Janey?

Regency-perioden, 1811-1820, är känd för sin extravaganta livsstil med välklädda herrar och damer i tjusiga kreationer, kärlek och romantik, intriger och dueller. En tid då den engelska överklassen njöt av livet och roade sig kungligt.

Utdrag ur boken:
Ansiktsuttrycken hos de män som bröt sig in i ladorna med hjälp av järnspett var skrämmande . Det här var ingen fredlig protest, det var månader av undertryckt vrede och rädsla som äntligen fick sitt utlopp.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lyckad kurtis :
2011-10-06 21:08
Det är intressant att läsa historiska kärleksromaner för att de innehåller så mycket historisk fakta. Detta var den tid då skördemaskiner gjorde sitt intåg och arbetare blev friställda vilket ledde till upplopp där en del maskiner slogs sönder. Detta för att det var svårt att finna nya arbeten. Boken med sina intriger var intressant. Jag kan rekommendera den för den som är intresserad av både romantik och historia.
Betyg 4
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden