bokrecensioner boktips

Utan skuld

Originaltitel: Thicker than water
Författare: P.J Parrish
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789171302755


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kriminalroman med den f.d. polisen Louise Kincaid som numera försöker överleva som privatdetektiv. Louise blir uppsökt av Ronnie Cade som vill ha hjälp med att rentvå sin far. Fadern har just avtjänat ett fängelsestraff men står nu anklagad för mordet på sin försvarsadvokat. De båda fallen visar sig hänga ihop.

Utdrag ur boken:
"Slagit sig till ro...hade han slagit sig till ro? Han tyckte om stugan. Han tyckte om att ta med sig kaffemuggen ut på stranden på morgonen och låta sig överraskas av anblicken av en delfinfena som skar genom den glasliknande vattenytan. Han tyckte om Captiva Island. Mer än han trott var möjligt.
Men slagit sig till ro?"

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Utan skuld :
2011-10-01 22:27
På många sätt en klassisk deckare. Louis Kincaid är en anspråkslös och laid-back privatdetektiv som får ett raffinerat uppdrag. Ett nytt mord verkar ha samband med gammalt och ett till synes solklart fall blir komplicerat och farligt. Intrigen är så där lagom snårig och Kincaids metodiska utredning berättas taktfast vilket gör det lätt att hänga med i svängarna.

En trevlig läsupplevelse utan toppar och dalar. Författarkollegan Michael Connelly ansåg den "fylld med dramatik och nervkittlande spänning".

Kuriosa: P.J. Parrish är en pseudonym för systrarna Kirsty och Kelly Montee. "Utan skuld" är den fjärde fristående boken om deras hjälte Louis Kincaid. Tidigare utgivna böcker i serien är "I månens skugga", "Spår i snön" och "Det inre mörkret".
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Utan skuld
Liknande böcker:
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin