bokrecensioner boktips

Sex and the city

Författare: Candace Bushnell
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek
ISBN: 9176437795


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boken bakom den uppmärksammade och omtalade TV-serien! Oskuldens tid är förbi... Stig in i det vackra folkets värld, ledsagad av en av dess innevånare. Tjuvkika på och chockeras av deras underhållande vanor och parningslekar. Liksom i sina spirituella och frispråkiga krönikor i New York Observer, låter Candace Bushnell läsaren följa de unga och vackras väg från fester via barer till klubbar. Här finns den grubblande Carrie, en ung journalist som söker kärleken, utan att hitta rätt. Mr Big , en affärsman som går från ett meningslöst förhållande till ett annat. Samantha Jones, en filmproducent i fyrtioårsåldern som personifierar den alltför smärtsamma insikten om skönhetens och ungdomens förgänglighet.

Utdrag ur boken:
"- jag tror att jag håller på att förvandlas till en man, sa carrie. hon tände sin tjugonde cigarett för dagen och när hovmästaren skyndade sej fram för att be henne släcka den, sa hon: - förlåt, det var inte alls min mening att besvära folk. sen fimpade hon cigaretten på mattan."
Medelbetyg: 1,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sex and the city :
2004-06-21 18:23
visst, boken är underhållande men bli ändå ganska seg. om man jämför med serien så är den hundra gånger bättre. minst.
Betyg 2
2008-07-17 10:02
Det här var inte bra, inte bra alls. Det enda som var intressant men också skrämmande var att kärleken faktiskt inte verkar finnas i New York, i alla fall om man ska tro på det Candace Bushnell skriver.

De små historierna skulle aldrig ha givits ut på bok, utan stannat i tidningen där de hör hemma. Boken var alldeles för hoppig för min smak. Man fick ingen djupare inblick i någonting och jag hade svårt att hänga med. Skumläste slutet och till skillnad från när jag såg på serien strunade jag blankt i hur det skulle gå för Mr Big och Carrie.

TRÅKIG!

(Läste den på engelska)
Betyg 2
2008-10-08 18:54
Sex and the city var en trevlig överaskning, efter att ha läst Candace Bushnells 4 blondiner hade jag mycket låga förväntningar. Jag fick tvinga mig att börja läsa på sex and the city som har stått och dammat i min bokhylla, jag var rädd att den skulle mögla. Det visade sig att boken var helt okej, inte alls som serien fast många namn från den fanns så klart med. Den e lättläst med korta kapitel villket gör att det är en perfekt bok att ha med sig att läsa på bussar, under korta raster eller om man väntar på någon osv.
Betyg 3
2011-04-27 18:37
Jag är ett fan av tv-serien Sex and the city, men denna bok höll verkligen inte samma klass. Den är hoppig och man får inte något grepp om vad boken egentligen handlar om. Eller när jag tänker efter har boken nog egentlig handling. Det finns inget djup och man lär inte känna någon av karktärerna alls, och nya presenteras i varje kapitel.

Den känns lite som tv-seriens första (sämsta) säsong där det är nya personer som dyker upp i varje avsnitt och avsnitten inte känns relaterade till varandra.

Inte värd att läsa - inte ens om du är värsta Sex and the city-nörden.

(Tur att jag köpt denna bok på loppis för två spänn, hade jag köpt den till fullpris hade jag känt mig lurad på pengar!)
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sex and the city
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman