bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Svensk seriehistoria -..
 U. Granberg
BOKEN OM alga
 J. Wilhelmsson
Österlens Historia Frå..
 G. Hellström
Södra Oran
 I. Eberhardt
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Scener från hjärtat
 M. Ernman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTio liv

 
Författare: Ludde Lindström
Genre: Fakta
Ämnesord: kultur, nöjesbranschen
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789172320406
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ludde Lindström har arbetat hela sitt liv i nöjesbranschen. Han har varit musiker, rockklubbsägare, konsertarrangör, artistbokare, programledare på radio, chefredaktör och medlem av Grammisgalans jury.
Här berättar han sin historia som mestadels utspelar sig inom klubb- och nöjesbranschen i Stockholm. Här finns artisterna, kändisskapet, pengarna och framgången. Bilden av leende, vackra människor plåtade på en premiär. Men bakom glamouren finns en värld man inte alltid pratar om. Jakten på framgång har också en baksida av mygel, hot, våld, droger, sex- och alkoholmissbruk. Ludde berättar också om hur han blir blåst på allt han äger och har av kvinnan han älskar och det blir en rafflande flykt för att undkomma hennes kumpaner.

"Det är en bok som håller högt tempo och som definitivt är läsvärd." Länstidningen Södertälje

"Det är rått, rakt och ärligt- inga förskönande omskrivningar. Skrivet av nå¤gon som har en historia att berätta. Detta är skitigt rock'n roll i bok form!." Mic Michaeli, musiker och keyboardist i Europe

Utdrag ur boken:
Då skrek han att han skulle stoppa mig i branschen om jag så skulle få jobb på Cafe Opera. Sen drog dom in rättigheterna och krögarna, som hade sagt till mig att tillståndet var ok, stod med en tom krog. Den polisen var känd för att dra in krogarnas rättigheter fort och effektivt. Sen hörde jag sägas att han startade en egen krog. Då lärde jag mig att det inte finns några givna regler. Att krögarna tvingas hålla sig väl med tjänstemännen som reglerar sprittillstånden.Det var en tuff och rövslickande bransch på den tiden som skulle kulminera några år senare i att t.o.m tjänstemän på Länsstyrelsen skulle hamna i blåsväder.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tio liv :


bonadea 2011-09-17 17:19
En bok som ger en inblick i hur det går till i nöjesbranschen i Sverige, och eftersom Ludde Lindström verkligen vet vad han talar om så innehåller boken mycket intressant läsning. Han förskönar inget utan ger oss en ärlig bild som ibland är mycket lyxig och ibland bara rutten och smutsigt. Överlag var det en intressan bok att läsa då den gav en inblick i kroglivet och hur det gick till på den tiden, men språket är katastrofal och det märks i varje mening att Ludde inte är någon författare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tio liv


  Köp boken som film på cdon: