bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
The Economics of Casin..
 D. Walker
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Tidens historia
 T. Berg Eriksen
Rummet, tiden och männ..
 G. Clark
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott
Scener från hjärtat
 M. Ernman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBögjävlar

 
Författare: Daniel Björk & Thomas Hemstad, m.fl.
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, kultur
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789173893305
 
Humor:  2
Lärorik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


De senaste årens mediala och popkulturella framgång för bögar i Sverige har skett till priset av kastrering och utslätning. Bögar tolereras, men knappt. Allt har gått så fort. Vågar man lita på att acceptansen är mer än ett ytligt fenomen? Samtidigt håller bögvärlden en enad och glatt leende front utåt. Resultatet: dagens svenska bögkultur har blivit självbegränsande, infantil och enkelspårig.

Vad händer egentligen med en kultur som assimileras? Varför påstås bögar gilla dålig musik? Är bögkulturen verkligen trendsättande inom mode? Det är några av frågorna som besvaras i Bögjävlar.

Bögjävlar är också en introduktion till den kritik mot gaykulturens mittfåra som formulerats i USA och England, en kritik som rör allt ifrån likriktning och kommersialism, till campkulturens död och radhusifiering. Med exempel från medier, musik, litteratur, film och mode skärskådar de en kultur som skriker efter uppgradering.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bögjävlar :


d@ddydj 2011-09-03 13:37
HIV/AIDS-krisen i 80-talet och heternormen är något som ofta dyker upp i dessa böcker och på sätt och vis går de också hand i hand. Efter epidemin under vilka många strök med förändrades bögsamhället. Från att ha varit något säreget, kreativt och spännande, så uppstod en helt annan atmosfär. Istället för en öppenhet har en anonymisering uppstått, där man strävar efter ett heteroliknande liv, för att dels klara sig bättre i den självhatande bögvärlden, men också i heterovärlden. Ju obögigare man är desto bättre är det, det är sanningen, fastän ingen vill erkänna det. Hetero har blivit idealet, för det är med det man kommer långt, eller som den atypiska bögen som vem som man känna igen och som det skämtas och ALLTFÖR ofta. Jag blir arg när jag märker ett bakåtsträvande i bögvärlden, trots att vi på ytan tror att allt går framåt i och med alla nya lagar som instiftas.

En kort, men intressant bok som fungerar som en reality-check. Rekommenderar definitivt avsnittet av Tomas Hemstad (och även Petter Wallenberg), som fungerar som ögonöppnare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bögjävlar


  Köp boken som film på cdon: