bokrecensioner boktips

Dynastin Ravensacar - Arvingarna

Författare: Barbara Taylor Bradford
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9146215174


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Arvingarna är den andra delen i Ravenscar-trilogin, den mäktiga familjesagan som spänner över hela 1900-talet. Det är nu 1918 och kriget går mot sitt slut. Under de fjorton år som gått sedan han övertog familjeföretaget har den karismatiske Edward Deravenel förvandlat det till det största tradingföretaget i världen. Framtiden ser ljus ut, och hans familj är tryggt placerad på godset Ravenscar, undan den häftiga influensaepidemi som drar genom England. Men under den glättiga ytan sjuder det; sanningen är att han har fiender på alla håll. Deravenels goda namn och förmögenhet lider av allvarliga bakslag när den ena katastrofen följer på den andra, och snart är tragedin ett faktum. Edwards älsklingsdotter Bess kommer att bli den som säkrar arvet till kommande generationer. Och det är hennes son Harry som lovar att återställa Deravenel till dess forna glans. Men först måste han ha en son och arvinge - vad det än må kosta.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dynastin Ravensacar - Arvingarna :
2011-08-07 14:28
Jag tycker att de tre första delarna om i boken är väldigt bra, den har i strort sett allt. Under den fjäre och sista delen blir den av någon anledning mycket tyngre att läsa... det kan dels bero på att man då bara tvärt kom in på 1970-talet, från att ha varit på 1920-talet.

I övrigt tycker jag att boken är lätt att läsa, även om den har många olika personer att hålla reda på. Den har fantastiska miljöbeskrivningar.
Betyg 5
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström