bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär vi försvann - En sann berättelse

 
Författare: Cylin Busby & John Busby
Genre: Ungdom
Ämnesord: ungdom, skjuten, familjesituation
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789129671209
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Cylin Busby var nio år var en efterhängsen grannflicka hennes största bekymmer. Men plötsligt förändrades allt. När vi försvann är en sann berättelse om en familj och det brutala brott som kom att förändra deras liv för alltid.

John Busby arbetade 1979 som polis i Cape Cod. En kväll när han var på väg till sitt arbete körde någon upp vid sidan om hans bil och sköt mot vindrutan. John träffades i huvudet och fick livshotande skador. Och över en natt förändrades allt. Från att ha varit som vilken familj som helst, behövde de plötsligt polisbevakning dygnet runt. Eftersom gärningsmannen fortfarande var på fri fot, fanns det bara en sak att göra för att skydda familjen: lämna allt och gå under jorden.

När vi försvann är en självbiografisk berättelse. John och Cylin har skrivit vartannat kapitel, och som läsare får man se händelserna ur bådas perspektiv. John berättar om sin smärta och frustration, och Cylin berättar om hur skrämmande och förvirrande det var, året när de försvann.

"Om man är det minsta intresserad av 'true crime' får man bara inte missa den här sträckläsarboken, som bitvis är skrämmande och nästan outhärdligt sorglig."
Publisher's WeeklyMedelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När vi försvann - En sann berättelse :


kristina_s 2011-07-27 17:03
Recension av Cylin Busbys och John Busbys sanna berättelse När vi försvann

Boken är utgiven på Rabén & Sjögren (2010) och innehåller 299 sidor.
Cylin Busby har skrivit flera böcker, både skönlitteratur och facklitteratur för unga läsare. Hon var tidigare radaktör på tidningen Teen och hon har skrivit otaliga tidningsartiklar. Hon bor i Los Angeles med sin make och lille son.
John Bysby är en pensionerad polisman, ursprungligen från Boston, Massachusetts. Han bor tillsammans med sin hustru sedan fyrtio år, Polly Busby på hemlig ort.

Handling: Detta är en sann berättelse om hur en familjs situation förändras efter att pappan i familjen, polisen John Busby blir allvarligt skadad efter att blivit skjuten i huvudet. John Busby och hans dotter Cylin Busby skriver om sina känslor och livet efter dådet.
John Busbys tankar handlar mycket om den han misstänker ligga bakom dådet och hur han ska kunna skydda sin familj, eftersom förövaren fortfarande är på fri fot. Hans käke är totalförstörd efter skottet och han tvingas genomgå flera stora operationer. Eftersom hans tunga också är förstörd tvingas han skriva ner det han vill säga, för han kan inte prata.

Cylin Busbys beskriver starkt sina känslor om hur allt förändrades i skolan efter att hennes pappa blev skjuten. Hon måste till en början ha poliser som följer henne till skolan och vaktar utanför. En klasskamrat säger att hon inte kan umgås eller prata med Cylin efter det som hänt, för det har hennes mamma förbjudit. Cylin berättar vidare om hur deras hem förvandlas till ett fängelse, med högt stängsel och porttelefon, där barnen måste uppge en kod för att komma in. Tillslut tvingas familjen flytta så långt bort från sin hemort de kan och börja lära sig leva på nytt.

En sorglig och dramatisk berättelse som även är sann, om hur fort en familjs liv kan förändras, när ens pappa som är polis blir allvarligt skadad efter att blivit skjuten i huvudet. Både pappan och dottern berättar med starka känslor om livet efter dådet. Men trots allt bli berättelsen lite långdragen och den hade behållit sitt djup den behövde även om bokens sidor kortats ner en hel del. Det blev tyvärr en hel det saker som kändes onödiga som togs upp. Märkligt även att den blivit klassificerad som en ungdomsbok. Den kändes mera som en vuxenbok.

3/5 Kristina Simar 2011-07-27(69) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 3

bokfrun 2016-01-16 02:11
En riktig bra bok och väldigt lättläst. Nästan lite för lättläst. Men ändå skönt att slippa massa onödigt jidder.

Det är en fruktansvärt hemsk händelse pappan är med om, ett under att han överlevde.
Att sen leva under ständig rädsla, ja det önskar man inte ens sin värsta fiende!

Dock så har jag väldigt svårt för USA:s vapenregler. Eller regler och regler det finns väl knappt någon regel. Folk äger vapen till höger och vänster och är alldeles vapentokiga.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När vi försvann - En sann berättelse


  Köp boken som film på cdon: