bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFångad av hakkorset

 
Originaltitel: A Mind in Prison
Författare: Bruno Manz
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, politik, historia
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789186067458
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Bruno Manz berättar uppriktigt om hur han redan som barn blev övertygad nazist, hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget och hur han först efter krigsslutet blev medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i både Luftwaffe och Wehrmacht. Men efter kriget ställdes Manz inför faktum och tvingades rannsaka sitt förflutna. Han kände så starkt att historien måste berättas att han skrev denna utlämnande självbiografi.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

"Ett avslöjande dokument, gripande, till stora delar otäckt, samtidigt dramatiskt. Boken är ett självutlämnande vittnesmål om ett fruktansvärt och omänskligt system."
Jönköpings-Posten

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fångad av hakkorset :


Qompis 2011-07-20 15:03
Boken handlar om författaren Bruno Manz som berättar om hur han redan som barn blev övertygad nazist och hur han slogs för Hitler. Manz gick redan som 11-åring med i Hitlerjugend och sedan eskalerade allting. Propagandan spreds i Tyskland och Manz blev mer och mer säker på att Hitler hade rätt och valde därför att strida för honom. Han stationerades på lite diverse ställen, bland annat i norra Norge och var där enligt han själv tämligen ovetandes om hemskheterna som pågick nere på kontinenten.

Manz berättar som det var. Han lindar inte in någonting och sticker inte under stol med att han var övertygad nazist kriget igenom. Dock kände han efteråt att han hade en historia somvar tvungen att berättas för eftervärlden.

Lite seg bok trots allt. Man får känslan av att Manz nog visste mer än vad han berättar. Är man intresserad av andra världskriget så kan nog denna biografi säkert vara uppskattad, men annars känns den sådär.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fångad av hakkorset


  Köp boken som film på cdon: