bokrecensioner boktips

Gul ondska

Författare: Peter Gissy
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170296994


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den döda kvinnan i skogsbrynet utanför Göteborg är naken. Hon ligger på en filt - i bakgrunden hänger hennes underkläder i träden. Mördaren har ägnat lång tid åt att avlägsna varje spår av sitt hemska brott. Varför har han arrangerat mordplatsen som en makaber teaterscen?

När Kent Mortland återvänder från norra Tyskland, där han varit tillsammans med sin dotter, dras han motvilligt in i polisens allt mer desperata jakt efter förövaren. Samtidigt kommer det förflutna ifatt honom: spåren sträcker sig tillbaka till Nazitiden.

Den femte boken om Kent Mortland kännetecknas också den av hög spänning och överraskande vändningar. Gissy, prisbelönt och översatt till flera språk, har med sin serie om tidningsmannen i Göteborg fått en stor publik.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gul ondska :
2011-06-15 08:29
Recension av Peter Gissys thriller Gul ondska

Boken är utgiven på bokförlaget Tre böcker, www.trebocker.se (2011) och innehåller 277 sidor. Pocketformat.

Peter Gissy är född i Landskrona 1947, men bor och arbetar numera i Göteborg. Han har skrivit ett flertal kriminalromaner för vuxna och deckare och andra böcker för barn och ungdomar.

Handling: I ett skogbryn utanför Göteborg hittas en död kvinna naken. Hon ligger på en filt och i bakgrunden hänger hennes underkläder i träden. Mördaren har lyckats avlägsna alla spår efter det hemska brottet. Vem är mördaren som tycks vara så pedantisk och varför har kvinnan blivit mördad?
Detta blir ett fall för huvudkaraktären i boken, journalisten Kent Mortlands före detta flickvän, polispsykologen Jessica Anehammer att försöka lösa.
Samtidigt som hon jobbar med fallet reser Kent Mortland tillsammans med sin dotter Paula på ett journalistiskt uppdrag i Tyskland. De reser till hans avlidna hustru och Paulas mammas födelsestad i forna Östtyskland. Där hinner de träffa Paulas morfar en gång innan han dör och det blir mycket känslor inblandade för Paula som aldrig träffat sin morfar förut. Kent Mortlands uppdrag drar sig ända tillbaka till Nazitidens Tyskland och det händer en hel del oväntade saker.
Både Kent Mortlands och Jessica Anehammers fall kommer att få en mycket spännande upplösning och det är med hjärtat i halsgropen jag tar mig igenom boken.

Boken är mycket spännande och även intressant. Att läsa om det forna Östtyskland idag känns visserligen väldigt avlägset, men man påminns om att det egentligen inte var så länge sedan man såg militärerna spatsera på den Östtyska sidan. Peter Gissy formulerar sig mycket naturligt och sanningsenligt och det finns mycket känslor med i allt det onda som sker. Den tog lite tid för mig att läsa boken och jag fick ofta gå tillbaka i texten. Tyvärr berodde det inte på storyn i sig utan för att fanns alldeles för mycket brister i korrekturläsningen och det förstörde mycket för bokens innehåll. Hade korrekturläsningen varit okej hade boken även fått bättre betyg.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-06-15 (54) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gul ondska
Liknande böcker:
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon
Sarek
 U. Kvensler
Regenten
 P. Jansson
Se mig falla
 M. Kallentoft
Tsarens krona
 C. Cussler
Leva och dö i Norden
 K. Genberg
Vinter
 P. Jansson