bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Berömda svenskar i his..
Diagnos: Gisslan
Diagnos: Mördad
Diagnos: Strypt
Fallet Ewenius
Jakten på Bockstensmannen
Man med kapuschong
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGul ondska

 
Författare: Peter Gissy
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170296994
 
Spänning:  7
Romantik:  3
Humor:  1
Lärorik:  6
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den döda kvinnan i skogsbrynet utanför Göteborg är naken. Hon ligger på en filt - i bakgrunden hänger hennes underkläder i träden. Mördaren har ägnat lång tid åt att avlägsna varje spår av sitt hemska brott. Varför har han arrangerat mordplatsen som en makaber teaterscen?

När Kent Mortland återvänder från norra Tyskland, där han varit tillsammans med sin dotter, dras han motvilligt in i polisens allt mer desperata jakt efter förövaren. Samtidigt kommer det förflutna ifatt honom: spåren sträcker sig tillbaka till Nazitiden.

Den femte boken om Kent Mortland kännetecknas också den av hög spänning och överraskande vändningar. Gissy, prisbelönt och översatt till flera språk, har med sin serie om tidningsmannen i Göteborg fått en stor publik.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gul ondska :


kristina_s 2011-06-15 08:29
Recension av Peter Gissys thriller Gul ondska

Boken är utgiven på bokförlaget Tre böcker, www.trebocker.se (2011) och innehåller 277 sidor. Pocketformat.

Peter Gissy är född i Landskrona 1947, men bor och arbetar numera i Göteborg. Han har skrivit ett flertal kriminalromaner för vuxna och deckare och andra böcker för barn och ungdomar.

Handling: I ett skogbryn utanför Göteborg hittas en död kvinna naken. Hon ligger på en filt och i bakgrunden hänger hennes underkläder i träden. Mördaren har lyckats avlägsna alla spår efter det hemska brottet. Vem är mördaren som tycks vara så pedantisk och varför har kvinnan blivit mördad?
Detta blir ett fall för huvudkaraktären i boken, journalisten Kent Mortlands före detta flickvän, polispsykologen Jessica Anehammer att försöka lösa.
Samtidigt som hon jobbar med fallet reser Kent Mortland tillsammans med sin dotter Paula på ett journalistiskt uppdrag i Tyskland. De reser till hans avlidna hustru och Paulas mammas födelsestad i forna Östtyskland. Där hinner de träffa Paulas morfar en gång innan han dör och det blir mycket känslor inblandade för Paula som aldrig träffat sin morfar förut. Kent Mortlands uppdrag drar sig ända tillbaka till Nazitidens Tyskland och det händer en hel del oväntade saker.
Både Kent Mortlands och Jessica Anehammers fall kommer att få en mycket spännande upplösning och det är med hjärtat i halsgropen jag tar mig igenom boken.

Boken är mycket spännande och även intressant. Att läsa om det forna Östtyskland idag känns visserligen väldigt avlägset, men man påminns om att det egentligen inte var så länge sedan man såg militärerna spatsera på den Östtyska sidan. Peter Gissy formulerar sig mycket naturligt och sanningsenligt och det finns mycket känslor med i allt det onda som sker. Den tog lite tid för mig att läsa boken och jag fick ofta gå tillbaka i texten. Tyvärr berodde det inte på storyn i sig utan för att fanns alldeles för mycket brister i korrekturläsningen och det förstörde mycket för bokens innehåll. Hade korrekturläsningen varit okej hade boken även fått bättre betyg.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-06-15 (54) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gul ondska


  Köp boken som film på cdon: