bokrecensioner boktips

Den gråtande madonnan på Monte Pino

Författare: Mattias Lönnebo
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, religion, historia, kärlek, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174372359


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är förändringens tid och 1800-tal. Mijas, den lilla idylliska staden vid Medelhavet, är inte längre sig lik. Två små barn försvinner spårlöst, och när en serie bestialiska mord inträffar dras den unge, föräldralöse pojken Alfonzo in i händelsernas centrum. Mardröm och verklighet blandas samman i hans kamp att behålla förnuftet i en galen värld. Över dem vakar den mystiska madonnastatyn. Vilka hemligheter döljs i hennes tårar?
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den gråtande madonnan på Monte Pino :
2011-05-12 09:15
Den här boken är klassisk skräckbok. En riktig höjdare som flyttar läsaren tillbaka till 1800talet någon stans vid Medelhavet.
Två pojkar råkar ut för grymma händelser och en vidrig lärare. De bestämmer sig för att hämnas! Samtidigt händer övernaturliga och mystiska saker. Jag vill inte avslöja mer.


Den här boken är nog det bästa jag läst av skräckböcker. Lite gammaldags språk, men det är väl meningen? Huvudpersonerna är barn men boken är absolut inte för barn! Den är mörk och spännande. Man kan knappt lägga ifrån sig den! Läs den!
Betyg 5
2012-07-23 15:21
En bra skriven, otroligt spännande bok. Jag kunde knappt lägga ifrån mig den. Jag önskade dock att boken var tjockare, därför ger jag den 4 som betyg.
Betyg 4
Liknande böcker:
Oskyldigt dömd?
 N. McClintock
Kevin & Schröder Déjà vu
 B. Danielsson
Heartsick
 C. Cain
Rymlingen
 H. Fogelström
Fågelbarnet
 I. Frimansson