bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in


Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLyckas med bokutgivning

 
Författare: Lars Rambe, Ann Ljungberg & Sölve Dahlgren
Genre: Fakta
Ämnesord: , bokutgivning, eget förlag
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186775001
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Lyckas med bokutgivning delar Sölve Dahlgren, Lars Rambe och Ann Ljungberg med sig av sina erfarenheter från framgångsrik egenutgivning och marknadsföring av böcker.

Har du (nästan) skrivit en bok och drömmer om att få den utgiven? Ska du skicka den till ett förlag och hoppas på det bästa? Det finns en annan väg. Precis som tusentals andra kan du ge ut den själv. Det har aldrig varit enklare rent tekniskt åtminstone.
Eller är du en av dem som redan provat en utgivning, men tyckte att det var rätt jobbigt och att resultatet kunde ha blivit bättre?
Det svåra är fortfarande att sälja sin bok, bygga läsekretsen och med den sitt författarnamn. Därtill kommer alla fallgropar kring formgivning, tryckning och distribution.
Detta är en värdefull handbok för varje blivande författare som vill marknadsföra sig på bästa sätt och öka sina chanser till framgång.
Här får du lära dig vad som krävs för att boken ska bli snygg och välgjord, hur du hittar dina läsare, får kontakt med media och lägger upp en fungerande marknadsplan. Du lär dig mer om hur bokbranschen fungerar, vad du behöver tänka på och kraven du måste uppfylla för att kunna vara med och konkurrera med de stora förlagen.
Låt dig inspireras av egenutgivare som lyckats sälja tusentals böcker utan att ha börjat med ett stort förlag i ryggen. Kan de så kan väl du?

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Lyckas med bokutgivning :


kristina_s 2011-04-18 21:05
Recension av Lars Rambe, Sölve Dahlgren och Ann Ljungbergs bok
Lyckas med bokutgivning - Handfasta råd från framgångsrika egenutgivare

Boken är utgiven på Hoi AB förlag och innehåller 237 sidor www.hoi.se
Här kommer den äntligen! Den bok som behövs för alla er som sitter där hemma och skriver på en egen bok. När tankarna börjar komma gällande utgivning av det man åstadkommit. Hur går jag vidare? Att få ett förlagskontrakt på ett etablerat förlag är inte särskilt lätt. Av cirka 3000 manus som inkommer till de olika förlagen per år är det kanske bara tre procent som blir utgivna som debutanter. Då undrar du kanske vad det finns för andra alternativ till ett vanligt förlag och det är detta du får veta i denna mycket innehållsrika bok.

Handling: Boken innehåller fyra kapitel och börjar med en kort inledning. Du får veta lite mer om författarna, sedan får du exempel på tio framgångrika egenutgivare. Du får även lära dig vilka olika bolagsformer du kan ha för att ge ut en egen bok. Författaren som varumärke tas upp, liksom de olika genrer som finns, där du som skriver kan fundera över var ditt manus passar in. Delen som tar upp ”Tio skäl att INTE ge ut på eget förlag”, är mycket underhållande och intressant.

I kapitel två får du lära dig hur du ska färdigställa det du skrivit, som synopsis och att man måste klara av att ta emot konstruktiv kritik gällande det man skrivit. Du får lära dig vem du kan vända dig till om du känner att du behöver hjälp och stöd, som till exempel en lektör, språkgranskare eller korrekturläsare. Du får veta hur du gör ett omslag och hur du får ett ISBN-nummer och även om alternativa utgivningar till vanliga pappersböcker.

Kapitel tre tar upp pr- och marknadsföring av din bok, hur du kan använda olika sociala medier och att du gärna kan ta hjälp av bokbloggare, genom att ge dem ett recensionsexemplar, och hoppas att på att få en bra recension. Numera är det många som läser bokbloggar och de har blivit accepterade som recensenter.
Kapitel fyra är en sammanfattning av boken, med bra lästips och olika länkar.

Jag tycker att det är en mycket välskriven och värdefull bok för er med författardrömmar. Nu är det många som drömmer om att bli författare, men tyvärr är det en omöjlighet för de redan etablerade förlagen att ge ut alla manus som kommer in. Därför är denna bok perfekt för dig som sitter där hemma och skriver, du får lära dig att det finns andra möjligheter som inte alls är så krångliga. Läser du boken har du alla värdefulla uppgifter som du behöver. Jag som lektör har haft stor nytta av boken, både för min egen del och att jag kunnat svara på mina kunders frågor som gäller utgivning. Numera får jag även uppdrag från Hoi AB, och det är något som jag är mycket stolt över. Jag har dock inte varit delaktig i denna bok på något sätt. Hoi AB är ett framtidens förlag som jag tror mycket på.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-04-09 (36) www.kristinasimarlektor.se


Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Lyckas med bokutgivning


  Köp boken som film på cdon: