bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Inte bara applåder
 L. Björnstrand
Trådrullen
 S. Olin
Bilder
 I. Bergman
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Vincent Van Gogh - Ett..
 D. Sweetman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag är Ozzy

 
Författare: Ozzy Osborne
Genre: Biografi
Ämnesord: musik, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113034157
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ozzy Osbournes liv har varit brokigt. Han föddes i en arbetarstadsdel i Birmingham, slutade skolan, hade en hög med diverse jobb som alla slutade i avsked, satt i fängelse innan han fyllt 18. Men så startade han hårdrockbandet Black Sabbath. Deras skivor sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.
Och Ozzy själv levde hårdare än de flesta: Tog fler droger. Drack mer sprit. Träffade fler kändisar. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv ...

Medelbetyg: 3,12 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag är Ozzy :


Martinagirl 2011-04-15 22:22
Trög å långtråkig... Gav upp när jag läst nästan halva boken
Betyg 2

koala_75 2011-05-22 19:42
Jag har aldrig varit ett fan av Ozzy men han vann min sympati genom denna bok. Jag har läst många Rockbiografier. Ofta är det en väldig massa upprepning på konserter och fyllor osv, men Ozzys Biografi har allt annat där emellan. mycket läsvärd även om översättning inte är den bästa.
Betyg 4

Qompis 2011-07-19 22:17
Jag har aldrig tidigare varken varit någon större supporter till varken Black Sabbath eller Ozzy Osbournes solokarriär, men denna bok fick mig faktiskt att bli intresserad av det avtryck som Ozzy Osbourne trots allt satt i rockhistorien. Osbourne var en av dom som inte följde utvecklingen- han ledde den.

Boken har inte många tråkiga sidor om man är intresserad av klassiskt rockstjärneliv och handlar väldigt mycket om den ofantliga mängd droger Ozzy med entourage tog under tiden det begav sig och kanske fortfarande gör? Om det är sant som han skriver i boken så vågar jag påstå att det inte finns någon som tagit mer droger och sprit än han, möjligen i konkurrens med grabbarna i Mötley Crüe.

Jag blir förvånad gång på gång av Osbournes ödmjukhet gentemot alla de som behandlat honom illa och dessutom skrattade jag högt vid ett flertal tillfällen. Jag minns speciellt en anekdot om när Ozzy var trött på att gå till puben till fots, och eftersom han ständigt var för full/hög för att ta körkort så beslutar han sig för att köpa en häst för att underlätta transporten till den lokala puben.

Jag gillar biografier och just denna biografi var en av de bästa jag läst. Gillar man "The Dirt" av och om Mötley Crüe tror jag att man gillar även denna bok
Betyg 4

marta153 2011-07-25 00:23
Det kan man ju inte tro, att en bok om hårdrockslegenden Ozzy Osbourne ska vara nåt att ha. Men den är riktigt bra! Väldigt intressant läsning. Stundtals hysteriskt roligt, stundtals sätter man skrattet i halsen för att det är så förfärligt, galet och makabert. En inblick i en värld man knappt kan föreställa sig och är väldigt glad att man själv inte lever i.
Betyg 4

bonadea 2015-11-15 11:58
En rolig rock biografi som till skillnad från många andra böcker i den genren inte innehåller massa skryt utan faktiskt är intressan och rolig. Ozzy framstår som galen men sympatisk person som verkligen har förtjänat sin storhet.
Betyg 4

trebor 2017-08-01 22:01
Rolig. Tvåa
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag är Ozzy


  Köp boken som film på cdon: