bokrecensioner boktips

Förhäxad av Foucault

Författare: Patricia Duncker
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, kultur
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9789197726801


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Förhäxad av Foucault är både en kärlekshistoria, en spänningsroman och ett sökande efter sanningen. Det är den fängslande berättelsen om en galen författare, den glamorösa och skandalomsusade Paul Michel, den franska litteraturens enfant terrible och hans läsare som bestämmer sig för att söka upp honom. Jakten börjar i universitetens läsesalar, leder in i den franska psykiatrins låsta korridorer, ut till sensommarens stormvindar i Provence och djupt ner i minnets labyrinter.

Den passionerade och kontroversiella romanen Förhäxad av Foucault spänner över gränser vad gäller sexualitet och genus när den utforskar hur långt galenskap och åtrå egentligen kan sträcka sig, samtidigt som den bekräftar en läsares starka lojalitet och kärlek till en författare. Det är en häpnadsväckande bok som tränger in I själva skapandets kärna.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förhäxad av Foucault :
2011-04-03 15:04
Det var verkligen en mycket underlig bok. Jag lånade boken då jag främst tyckte om utsidan och hade inga förväntningar. Det handlar i varje om en student som forskar i den franska, homosexuella, författaren Paul Michel. Paul Michel "blev" galen och sitter inne i ett dårhus i Frankrike och studenten bestämmer sig för att hitta sin författare. Jag vet inte om det är en kärlekshistoria eller en besatthet hos huvudpersonen eller kanske till och med någonting i mitten. Jag tyckte dock att det var en vacker skildring på hur djupt vissa böcker berör sina läsare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förhäxad av Foucault
Liknande böcker:
Normala människor
 S. Rooney
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Snälla, krama mig
 A. Gréen
Vårströmmar / Vårflod
 I. Turgenjev
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson
Nya tider på Flanagans
 Å. Hellberg
Schack under vulkanen
 H. Nesser