bokrecensioner boktips

Offerrit

Författare: Johannes Källström
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, spänning, djävulen, demoner
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197890205


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan. Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val. Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Offerrit :
2011-03-03 14:10
Recension av Johannes Källströms bok Offerrit

Boken är utgiven på Massolit Förlag (2010) och innehåller 367 sidor.

Johannes Källström är född 1972 och bosatt i Örebro. Han arbetar till vardags med företagsutveckling av exportföretag. Skrivandet har länge varit en stor passion och han har varsamt vårdat kärleken till sagan och mytens förmåga att tolka livet, något som avspeglar sig i hans debutroman Mörkersikt och nu även i uppföljaren Offerrit.

Handling: I ett litet bruksamhälle på en fiktiv plats i Sverige är tiderna svåra. Industrin läggs ner och kommunalrådet Svea Rudolfsson försöker hitta något nytt som kan sätta samhället på kartan igen.
En utflyttad modedesigner kommer tillbaka hem med ett stort projekt som ska rädda byn. Mannen heter Oscar Vigelius, men vem är han egentligen? Han tycks leva i symbios med djävulen eller om det är någon annan demon.

Personer börjar försvinna spårlöst och andra blir bestialiskt mördade.
Den som ska lösa den skrämmande gåtan är kriminalpolisen Owe Tycho. Det blir en skrämmande och obehaglig resa för Owe Tycho att lösa. Slutet blir både märkligt men även många övernaturliga inslag finns med.

Berättelsen börjar som en vanlig spännande kriminalroman, men övergår tyvärr till ett äventyr med många övernaturliga händelser, som inte är i mitt tycke. Boken är svår att få grepp om, riktigt spännande händelser varvas för mycket med det övernaturliga. Språkupplägget är heller inte det bästa. Det är hoppigt och känns inte genomarbetat. Men slutet var ändå en riktig nervkittlare. Tyvärr måste jag säga, för jag hade hoppats mycket mer av denna bok.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-02-24 (21) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 3
Liknande böcker:
Rymlingen
 H. Fogelström
Fågelbarnet
 I. Frimansson
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Samma Författare: