bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hål i huvudet
Jag är ju så jävla eas..
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Vilma och regnbågsfjäd..
 M. Mangold

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHär ligger jag och blöder

 
Författare: Jenny Jägerfeld
Genre: Ungdom
Ämnesord: hälsa, psykologi, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186634032
 
Spänning:  8
Romantik:  5
Humor:  9
Lärorik:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.

På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, av författaren till romanen HÅL I HUVUDET (2006).Medelbetyg: 3,44 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Här ligger jag och blöder :


poljaLisa 2011-01-28 14:41
En fantastisk bok om att vara ung, en outsider och att överleva. Huvudpersonen Maja är en snabbtänkt verbal tjej och rätt egensinnig tjej, långt ifrån en alltför vanlig bild av unga tjejer. Den har en deckarkänsla och är full av humor, flera gånger skrattade jag högt när jag läste den. Jag vill rekommendera den till alla, från 13 år och uppåt!
Den har en sträv värme och känns som en mycket verklighetstrogen bild av att vara ung och allmänt förvirrad.
Betyg 4

Candrah 2011-04-19 12:42
"Här ligger jag och blöder" är en underbar bok. Den handlar om Maja som bor hos sin pappa i Stockholm. Varannan helg åker hon till sin mamma i Norrköping. Vi börjar med att träffa Maja medan hon precis sågat av sig den yttersta tumspetsen (dagen innan den internationellt inbillade olycksdagen) och i det ögonblicket börjar allt bli mycket underligt.

Det är en snabb, rak, rolig, vansinngt sorlig och välskriven ungdomsbok som beskriver hur det är/kan vara att vara ung. När personen inte bara har ont fysiskt utan även psykiskt, när hjärtat är så nära att brista. En vacker bok som berör!
Betyg 4

Dina.Tiger 2011-05-29 18:26
Maja går i första ring, bor hos sin pappa och råkar såga av sig en bit av sin tumme. Det blir början på ett mysterium: varför hör inte hennes mamma av sig? och varför är hon inte hemma när Maja anländer till hennes hus på deras helg? Medan mamma är försvunnen försöker Maja även svara på de andra frågorna som spökar, frågor som rör hennes mammas sätt, hennes oförmåga att visa känslor och agera moderligt. Bryr hon sig över huvud taget om Maja?
"Här ligger jag och blöder" är en varm, jordnära och väldigt fyndigt skriven bok, men jag kunde inte sätta fingret på till en början om vad som var bra med boken. Det förstår man först på slutet när man inser vilken sorglig berättelse det här är.
Betyg 4

jossansten 2011-11-18 03:23
Hmm. Grundtemat är bra, intressant och troligen nyttigt att läsa om. Tyvärr är jag inte lika intresserad av alla tonårsproblem som genomsyrar boken. Det är dock ett välskrivet stycke litteratur som förtjänar sitt pris inom barn- och ungdomskategorin av Augustpriset.
Betyg 3

TusendelFörsent 2012-06-18 20:42
Efter att ha läst baksidan på boken hoppades jag verkligen att baksidan skulle visa sig vara missvisande. Vilken tur att den var det! Den här boken förtjänar sitt pris, mycket på grund av att allt känns så realistiskt. Jag kan verkligen tänka mig att det här skulle kunna hända och att en person som Maja finns och det kanske viktigaste av allt, att Maja skulle handla som hon gör. När jag läser boken får jag en känsla av att jag faktiskt känner Maja och att jag förstår hur hon tänker.

Jag rekommenderar den här boken starkt. Även om det finns många böcker som är bättre så är det här en väldigt läsvärd bok.
Betyg 3

Hannjiiis 2012-06-30 12:24
En väldigt bra bok som jag sträckläste från början till slut!
Den har ett väldigt rikt språk, är välskriven och underhållande samtidigt som den är spännande och sorglig. Jag tycker mycket om karaktärerna, handlingen och ... Hela boken helt enkelt!
Det är en bok som skildrar en ung tjejs liv väldigt bra och jag rekommenderar den starkt till både unga som vuxna.
Man blir berörd utav boken på många olika sätt, den kan framkalla skratt som gråt och det är svårt att inte sitta och le när man läser vissa kapitel.
Den här boken är extremt bra och välskriven! Ett stort plus till Jenny Jägerfeld som är en sådan duktig författare och dessutom är från Östergötland, precis som jag!
Betyg 4

Issasböcker 2013-10-20 12:27
Boken är väldigt bra och handlar om kärlek och hur det är att få ta eget ansvar som ung. Jag är inte så mycket för sådana här böcker men den här var riktigt bra!
Betyg 4

MoaP 2014-04-19 16:35
Det här är egentligen lika mycket en bok om huvudpersonens mamma, som om huvudpersonen själv. Ännu en ungdomsbok om föräldrar som har psykiska problem. Ganska rolig och sorglig också. Man förstår att maja inte har det så lätt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Här ligger jag och blöder


  Köp boken som film på cdon: