bokrecensioner boktips

the passage

Författare: Justin Cronin
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: filosofi, krig, mat, mord, spänning, vampyrer
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9780752897851


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det otänkbara hände - ett säkerhetsproblem i en hemlig amerikansk bas där regeringen bedrivit skrämmande, militär forskning resulterade i att det monstruösa resultatet av deras arbete slapp lös. Det man inte ens vågat viska om följde sedan. En blodets och förvirringens natt ledde till en grym soluppgång där landet, och så småningom hela världen, förändrats för alltid. Människans framtid domineras nu av den långa, hård kampen om överlevnad i en tillvaro där skräcken för mörkret, döden och ett öde långt värre än så kommer att vara allhärskande.
Medan civilisationen rasar och bara jägare och byten återstår försöker två personer fly undan i hopp om att finna en fristad. FBI-agenten Brad Wolgast har i grunden ett gott hjärta, men plågas av beslut han tvingats fatta och handlingar han utfört i tjänsten. Sexåriga hittebarnet Amy Harper Bellafonte har lyckats ta sig ut ur forskningsprojektet som utlöst apokalypsen. Brad har föresatt sig att till varje pris skydda Amy från den mardrömsvärld som hennes fångvakter skapat, men själv känner hon någonstans att flykten undan den första, blodiga chockvågen efter katastrofen bara är början på en mils- och åratal lång resa mot en tid och plats där hon kan avsluta vad som aldrig borde ha inletts.

Utdrag ur boken:
"Det gick snabbt. Det tog trettiotvå minuter för en värld att gå under och en annan födas."
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av the passage :
2011-09-11 06:38
[...]Boken började bra, första kapitlet tyckte jag var jätteintressant och själva grundidén gillar jag. Men gick ändå väldigt segt, tog mig 3h att läsa 100 sidor, som normalt brukar ta ca 2 timmar..
Hade kunnat bli en favorit men blev inte så. Jag tror att det som det föll på var att det aldrig höll sig till en historia. Utan boken består[...]

Läs hela recensionen på min blogg:
http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/09/passage-av-justin-cronin.html
Betyg 2
2013-08-17 10:46
De första drygt 200 sidorna är väldigt vackra. De utspelar sig i vår värld med fina stråk av fantasy. Men när boken lämnar Wolgast och Amy blir det en riktigt fantasy/science fictionbok, och då blir det åter igen klart att jag verkligen inte gillar detta. Jag är inte intresserad av den ständiga kampen mellan de goda och de onda som präglar dessa böcker. Det finns fortfarande vackra inslag i boken, som när någons inre värld beskrivs eller när någon får förnimmelser av röster från omvärlden, men det räcker inte för att jag ska vilja läsa de återstående 500 sidorna, också för att jag vet att det finns ytterligare två böcker att läsa innan berättelsen är klar. När några i boken dessutom blir väldigt upphetsade av att upptäcka en stor mängd med gevär, då bestämmer jag mig för att lägga av.
Skulle boken bara bestå av den del som slutar med Amy och Wolgast, skulle den få en femma. Men det var bara början...
Betyg 2
2014-04-16 13:05
Första gången jag plockade upp denna bok hade jag svårt för den. Den tog tid att läsa och jag fick inte fäste.
Andra gången jag plockade upp denna bok kunde jag inte slita mig - kanske det tar tid att lära sig hur man läser Cronin?
Nåväl, när jag nu läst ut den inser jag vilket litet mästerverk det faktiskt är.
Ge den tid, det är enda rådet jag kan ge...
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till the passage
Liknande böcker:
Uppdrag Hail Mary
 A. Weir
Code Walkers
 S. Laguna
Oxygen och Aromasia
 C. Lundin
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest