bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ivar träffar en tricer..
Viggo och rädslolistan
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Sheriffpojken
 K. Genberg
Tobby, Tomas och Tina..
 K. Sonne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet är så logiskt alla fattar utom du

 
Författare: Lisa Bjärbo
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789129671162
 
Spänning:  6
Romantik:  7
Humor:  6
Lärorik:  6
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan de satt bredvid varandra i sandlådan. Nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i Katedralskolan i Växjö. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre. Han vill ha mer.

Med säker hand och stor humor tecknar Lisa Bjärbo en trovärdig ungdomsvärld, full av kärlek, bortglömda läxor och sömnlösa nätter. "Det är så logiskt, alla fattar utom du" är en härlig feel good-roman, med rapp dialog och stor igenkänningspotential.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det är så logiskt alla fattar utom du :


kristina_s 2010-12-21 23:04
Recension av Lisa Bjärbos bok Det är så logiskt alla fattar utom du.

Boken är utgiven på Rabén & Sjögrens förlag och innehåller 251 sidor.

Lisa Bjärbo är cirka 30 år, journalist och författare. Det är så logiskt alla fattar utom du är hennes första ungdomsroman. Hon jobbar även som redaktör på Barnens Bokklubb. Läs mer på hennes blogg
www.onekligen.blogspot.com

http://www.rabensjogren.se/Bocker--produkter/Utgiven/2010/Var/bjarbo_lisa-det_ar_sa_logiskt__alla_fattar_utom_du-kartonnage/

Handling: Ester och Johan har varit vänner så länge de kan minnas. När de var mindre fick de vara hos varandra i stället för på fritids. Eftersom de ville vara tillsammans och klarade sig själva tills någon av föräldrarna kom hem, passade det bättre. Nu går de tillsammans i ettan på gymnasiets samhällvetenskapliga program och umgås lika ofta, men Ester har förälskat sig i en långhårig kille som går estet och spelar gitarr. En kväll är hon i den spellokal där han och hans band uppträder. En kompis, Paula, ser till att Ester får följa med på efterfesten och där blir hon bekant med Adam, som killen heter. De är tillsammans den kvällen och Ester är så lycklig.

Hon berättar det för Johan, men han blir lite sur och vill inte lyssna på Ester. Ester träffar Adam ytterligare en gång, då följer hon med honom till replokalen för att hämta en sak. Där händer det något och efter det blir det inga mer träffar med Adam. Johan råkar en försäga sig till Ester att han är kär i henne och att han varit det sedan sexan. Något som Ester aldrig tänkt på. Efter att Johan berättat detta för Ester börjar han undvika henne. En dag börjar en ny tjej i klassen, Amanda. Hon sätter sig på den lediga platsen som finns bredvid Johan där Ester brukar sitta, men hon har inte dykt upp än så platsen står tom. Johan och Amanda kommer bra överens och börjar träffas. Johan tycker att hon är lätt och trevlig att umgås med. Nu är det Esters tur att bli svartsjuk, och hon försöker få tillbaka Johan. Frågan är om hon lyckas!

Detta är en härlig och välskriven ungdomsroman. Det är nog så här det fungerar i verkligheten. Esteter med långt hår och en gitarr på ryggen är populära hos tjejer på gymnasiet och de vet dessa killar om, därför kan de flirta med olika tjejer. Författaren har lyckats bra med att fånga känslor och beskriva miljöer. Allt känns väldigt äkta och boken är riktigt bra. Hoppas att den läses av ungdomar i gymnasiet för jag är säker på att de kommer att känna igen sig.

Betyg 4/5 Kristina Simar
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det är så logiskt alla fattar utom du


  Köp boken som film på cdon: