bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bländad
Jag brukar drömma om dig
Så länge jag minns
Liknande böcker:
Den stora passionen
 M. Mackey
Fallet Ingegerd Bremssen
 D. Edqvist
Hjärtat stannar sist
 M. Atwood
I en skog av sumak
 K. Östergren
I mors klor
 S. Forslund
Nelly utan gårdag
 E. Figes
Oskuldens död
 K. Thorvall
De mörka vattnen stiger
 M. Drabble
Hundgården
 K. Sigunsdotter
Våga leva
 I. Holmström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag brukade drömma om dig

 
Författare: Petra Holst
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, autism
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137136011
 
Spänning:  2
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  9
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Tess får sitt första barn är hon överlycklig. Men snart tvingas hon inse att Love inte är den pojke hon drömde om. Han skriker ständigt, vägrar sova och är omöjlig att få lugn.

Under de ensamma dagarna med honom är Tess ofta nära bristningsgränsen och hon börjar tänka det otänkbara. Att det är något som är fel.

Så småningom visar det sig att Love har autism. Men istället för att känna lättnad över att ha fått en förklaring värjer sig Tess mot ett liv hon inte är redo för, en tillvaro där allt kretsar kring sonens behov. Kommer hon att orka?

Jag brukade drömma om dig är en roman om ett annorlunda föräldraskap, om den inte självklara men starka kärleken till ett barn som inte tänker som alla andra.Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag brukade drömma om dig :


kristina_s 2010-12-10 16:00
Recension av Petra Holsts bok Jag brukade drömma om dig

Boken är utgiven på Forum förlag och innehåller 264 sidor

Petra Holst är född 1969 och är högstadielärare i svenska och engelska. Hon bor i Bjärred i Skåne med sambo och två barn. Jag brukade drömma om dig är hennes debutroman.

Handling: Tess och Peter väntar sitt första och efterlängtade barn tillsammans.
När lille Love föds är Tess mycket lycklig. Men lyckan varar inte länge, för Love skriker ständigt och Tess får aldrig sova. Pontus arbetar väldigt mycket så Tess är ofta ensam med Love. Love vill också bara ha mat direkt från Tess bröst. Han vägrar att dricka ur nappflaska och det gör att Pontus har svårt att hjälpa till att mata honom.
Love växer fort, är stor för sin ålder och tidig med att krypa och gå. Däremot pratar han dåligt. Tess börjar undra om det är något fel på honom. När han börjar närma sig ett år, vill han fortfarande bara äta från Tess bröst. Riktig mat vill han överhuvudtaget inte äta. Han skriker fortfarande nästan jämt och Tess bryter tillslut ihop och söker upp psykakuten för att få hjälp…

Så småningom visar det sig att Love har autism. Nu måste både Tess och Pontus tänka till om sina liv och omprioritera sina vanor. Pontus kan inte jobba lika mycket som förut. Kommer de att orka och kommer deras förhållande att klara av att leva efter det nya sättet som de måste göra.

En sorglig, men mycket känslosamt skriven bok. När man själv har fyra friska barn är det svårt att tänka sig in i den situationen som Tess och Pontus lever i. Att barn skriker ibland är något alla nyblivna föräldrar får uppleva och visst är man trött ofta. Men att ha ett barn som skriker jämt måste ta enormt på krafterna. Författaren Petra Holst har verkligen lyckats beskriva känslorna runt detta på ett fenomenalt sätt. Som läsare tvivlar man inte på Tess trötthet och känslorna kring sin oro om vad som kan vara fel på lille Love. En underbart skriven bok som också är mycket tragisk.

Betyg 5/5 Kristina Simar


Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag brukade drömma om dig


  Köp boken som film på cdon: