bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mina universitet
 M. Gorkij
Ute i världen
 M. Gorkij
Stigfinnaren
 J. Cooper
Bror Och Syster
 G. Eliot
Kung Salomos skatt
 R. Haggard
August Strindbergs Inf..
 F. Göranson
Bleak House
 C. Dickens
En engelsk opieätares..
 T. De Quincey
Fontamara
 I. Silone
Antigone
 . Sofokles

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBeowulf

 
Författare: Robert Nye
Genre: Klassiker
Ämnesord: kultur, äventyr
Utgivningsår: 1968
ISBN: 9789172214835
 
Spänning:  7
Lärorik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alltför många män har mördats och Hrodgar, danernas konung, vet att något måste göras för att stoppa odjuret. Det finns bara en man som kan rädda landet från detta onda, bara en man kan bjuda Grendels ursinne motstånd - Beowulf.
Historien om den starke, rättvise och kloke hjälten Beowulf har inspirerat inte minst moderna fantasyförfattare. Robert Nye återberättar fängslande och fyllt av äventyr den klassiska hjältesagan.
Robert Nye är född 1939 i England, numera bosatt i Cork på Irland. När han var tjugotvå år gammal bestämde han sig för att försörja sig som författare och har därefter publicerat en lång rad titlar i de flesta genrer.

Utdrag ur boken:
Nästa morgon väcktes Beowulf av ett hest läte som upprepades gång på gång. Det var som om ett dystert och glädjelöst väsen plötsligt i sitt inre hade upptäckt en lust att sjunga. Han tittade ut genom fönstret och fick syn på en korp, svart som sot, uppflugen i ett träd. Korpens bröst svällde av musikaliska ambitioner och ögonen glittrade och gnistrade. Fågeln flaxade kraftigt med vingarna och hoppade fram och tillbaka på en förtorkad gren. Då och då lyckades den få fram en klanglös ton.
Beowulf log och spanade österut där gryningen var under uppsegling. "Sjung på, korp", sa han. "Välkomna morgonen så gott du kan. Du låter som min tandvärk, men du är lika välkommen för det."
Egendomligt nog lyckades korpen nu sjunga tre stigande toner som var rena och klara. Sedan flaxade den med vingarna som om den kastade av sig natten för alltid, tog några osäkra steg och flög sin kos. Genast började alla andra fåglar sjunga. Beowulf kände förundrat på käken. Tandvärken var borta.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Beowulf :


jossansten 2010-11-22 02:15
Ett kortfattat men ändå välskrivet och fängslande återberättande av legenden om Beowulf. Väl värd att läsa för de av oss som inte förstår oss på 1000-talets engelska men ändå vill ta del av Englands nationalepos.
Betyg 3

pontan6 2011-10-26 15:16
den är ganska bra och jag tycker även att den är bra som film
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Beowulf


  Köp boken som film på cdon: