bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
The hate u give
 A. Thomas
Silverpojken
 K. Ohlsson
Hannas högra hand
 L. Talvik
Eva & Adam - Jul jul p..
 M. Gahrton
Konsten att vara Caroline
 P. Barlach
Becky tävlar distans
 S. Siamon
Aldrig mer
 H. Richter
Rida med döden och and..
 D. Höjer
Vikingar och vampyrer
 K. Mazetti
Gömstället
 F. Holman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDecembergatans hungriga andar

 
Originaltitel: Decembergatans hungriga andar
Författare: Ulrika Lidbo
Genre: Ungdom
Ämnesord: mat, psykologi, ätstörningar, anorexi, bulimi, kroppsfixering
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789150111163
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Humor:  2
Lärorik:  8
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På nätterna ligger Jenny och grubblar. Varför blir hon alltid vald som tredje sist på gympan och varför vill alla killar bara hångla med kompisen Charlie? Varför är hon ett fetto som hatar sitt meningslösa liv? Men Jenny har en plan. Hon ska bli smal. När hon börjar åttan i augusti ska alla få se. Hon kan inte misslyckas om hon följer sitt superschema. Man kan ju inte bli fet om man äter noll procent fett
Jenny finner en bundsförvant i Betty. Smala, snygga, världsvana Betty. De träffas hemma i Bettys kök och har matorgier. Glass, smör, Ballerinakex, västerbottenost, djupfrysta pajer. De dukar upp och vräker i sig. Sen kräks de upp allting. Ingen kan nånsin förstå. Det är en livsstil. Man väljer det för att man gillar det. Men hur länge håller det?

Utdrag ur boken:
Jag vet att jag inte bor i en grotta och det är krig och jag blir våldtagen av soldater och det kryper flugor som lägger ägg i öppna sår på min arm, men det är ändå orättvist.
Så jävla orättvist.
Varför har jag fått all skit?


Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Decembergatans hungriga andar :


starshine 2010-11-19 18:41
Boken handlar om Jenny som ska börja åttonde klass. Boken börjar mitt i sommaren, då hon lägger upp sitt Superschema. Hon börjar räkna kalorier. Maten som hon äter spyr hon sedan upp. Att sätta fingrarna i halsen blir allt mer och mer en hobby för henne. Jenny träffar Betty som är smal som få, och hon blir Jennys idol. Hon och Betty dukar upp "festmåltider", som de äter upp och sedan spyr de upp allting.
Kärlek, familj, vänner och skolan puttas allt mer och mer från Jennys liv, maten tar över och det är det enda som finns kvar.

Boken skildrar en hemsk situation. Boken visar hur ofattbart märkligt livet blir när all ens kraft går till mat. Det enda man tänker på mat, man hatar det samtidigt som man älskar det. Jag tycker så synd så om Jenny och jag vill bara krama om henne. Samtidigt tycker man hon är så puckad som inte lyssnar på läkarna som berättar för henne att hon kan dö när som helst om hon inte skärper sig.
Boken är lättläst och språket är simpelt. Jag tycker inte om författarens sätt att skriva. Men, bra, och hemskt sorglig och miserabel, handling som berör en långt efter att man har läst klart sista sidan.

Om man är lättpåverkad så ska man akta sig att läsa boken. Ta inte efter vad Jenny gör... det är inte ett bra sätt att börja på. Boken kan trigga igång destruktiva tankar, även om boken väl ska försöka göra motsatsen.

Sammanfattning: En bra bok med ett starkt ämne som lätt är tabubelagt. Läs boken!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Decembergatans hungriga andar


  Köp boken som film på cdon: