bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Femte hjulet
Liknande böcker:
Syndafloder
 K. Ohlsson
Veronicas catering
 L. Bonta
Det slutna ögat
 B. Bauer
En ond liten handling
 E. George
Timmermannen
 S. Johnsson
En känsla av fruktan
 M. Yorke
Lykttändaren
 P. Ljunghill
Prio ett
 E. Schepp
Vita spår
 E. Schepp
I flyktens skugga
 S. Nilsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Rörmokaren

 
Författare: Viggo Cavling
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135892
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Valrörelsen år 2006. Samtidigt som den borgerliga oppositionen framgångsrikt skapat Allians för Sverige och socialdemokraternas opinionssiffror dalar, lyckas en paparazzifotograf ta bilder av justitieministern när han har sex med fel kvinna. Katastrofen är strax ett faktum och det gäller att handla snabbt. Redan samma kväll skickar höga män inom socialdemokratin ut sin fixare för att ordna saken.

Mårten Leijon är socialdemokraternas "rörmokare". Han är van att städa upp åt rörelsen, men när han vänder sig till fotografen för att köpa loss bilderna går något snett och i det tumult som uppstår råkar fotografen skada sig så illa att han dör. Mårten iscensätter hastigt ett självmord och lämnar lägenheten. Katastrofen tycks vara undanröjd.

Men när en av Mårtens närmaste vänner, en stjärnreporter på DN, börjar nysta i fallet blir situationen plötsligt dödligt allvarlig. För absolut inget får skada rörelsen. Inget.

Rörmokaren är en spänningsroman och Stockholmsskildring som rör sig lika vant i maktens korridorer på Rosenbad, som på de stora dagstidningarnas redaktioner och i AIK-klacken på Råsundas ståläktare. Det är en berättelse om tre vänner från helt olika bakgrund vilkas relation ställs inför den hårdaste av prövningar. För vad är viktigast - pengar, ideal eller vänskap?

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rörmokaren :


okidoki 2010-11-10 18:22
Men nej, orkade mig aldrig igenom.
Betyg 2

Bokhållaren 2012-10-28 16:46
Det sägs att alla journalisters våta dröm är att skriva en bok. Då borde "Rörmokaren" vara obligatorisk läsning på Journalisthögskolan. Den är nämligen ett ovanligt lyckat exempel på en usel bok skriven av en journalist. Intrigen är osannolik, personbeskrivningarna stela och stereotypa, dialogerna totalt utan spänst och språket i övrigt lika ovigt och stapplande som i en högstadieuppsats. Klychorna staplas på varandra. Och jag hoppas man inte skall förstå slutet som att det kan komma ytterligare en bok av Cavling.
Betyg 2

verran 2014-05-21 12:43
Gillade boken enda fram till slutet. Man fick följa flera parallella personer som sedan bands samman. Riktigt spännande, synd bara att slutet var så tråkigt....
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Rörmokaren

 


Köp boken som film på cdon: